Tradice pečení dušičkového pečiva
Hodně hospodyní dělalo dušičky z dvojího těsta. Pro rodinu bylo určeno pečivo z bílé mouky a pro čeládku z mouky černé. Díky tomuto lakotnému jednání se mezi čeládkou brzy rozšířila jednoduchá říkanka, kterou se snažila čeládka pokárat hospodyni za rozdílné dušičky. Bylo to čtyřhranné pečivo, zadělávané mlékem a plněné povidly nebo mákem a tím bývaly obdarováni žebráci a chudí lidé, postávající u kostela či hřbitova.
Říkalo se, že pokud o dušičkách prší, že duše zemřelých oplakávají své hříchy.
Dušičky věrný,
nejste všecky stejný.
Některý jste bílý,
některý jste černý.
Tento den (2.11.) je Den památky všech zesnulých – dušičky. Poté co očistíte hroby a zavzpomínáte, přijďte se pobavit a zakončit den s úsměvem na tváři na naší improshow. Pro zlepšení nálady uděláme vše, my nerozlišujeme malé a velké,chlupaté či nahé.. my vás pobavíme všechny bez rozdílu 🙂